Safetynews
Safetynews

Welkom bij Safetynews.

Hier vindt u interessante artikelen rond de geautomatiseerde veiligheid en nieuws van ASO.

 

 

News
01.08.2023
Welkom bij het ASO team!

Deze week hadden we het genoegen om zes van onze nieuwe trainees te verwelkomen en volgende week volgt er nog een trainee. Na een korte introductie hadden we een pizza met alle trainees en trainers om elkaar te leren kennen. 

Daarna volgde een leuke rally door het bedrijf. Hier moesten teams het tegen elkaar opnemen en moeilijke vragen beantwoorden met behulp van onze afdeling

News
03.07.2023
KS4-PRO Montageaccessoires nu verkrijgbaar in rood!

We zijn verheugd u op de hoogte te stellen van een opwindende verandering bij ASO Safety Solutions met betrekking tot onze KS4-PRO montageaccessoires. Vanaf 3 juli 2023 zullen we beginnen met het leveren van onze weerstandsconnectoren en connectoren met verbindingskabels in een opvallende rode kleur.

Deze rode connectoren zullen de vorige zwarte exemplaren vervangen en brengen verschillende voordelen met zich mee. De contrasterende kleur tegen het contactprofiel en afdichtingsmateriaal verbetert de visuele controle tijdens het montageproces. Wees gerust, deze update heeft geen invloed op de geometrie van de connectoren of de gebruikte materialen, waardoor alle functies van het product behouden blijven.

Houd er rekening mee dat de overgang geleidelijk zal verlopen naarmate we onze bestaande voorraad uitputten. Bovendien zijn de rode connectoren volledig compatibel met de vorige zwarte exemplaren, waardoor combinaties van beide mogelijk zijn (verhuld door de einddoppen).

Bij ASO Safety Solutions staan onze klanten voorop, en we willen u graag op de hoogte houden van deze productaanpassing. Als u vragen of zorgen heeft, staat ons vriendelijke en deskundige personeel voor u klaar.

We zijn enthousiast over deze ontwikkeling en zijn ervan overtuigd dat de nieuwe rode connectoren de tevredenheid van onze klanten verder zullen verbeteren. Bedankt voor uw voortdurende steun!

Uw team van ASO Safety Solutions

News
20.02.2023
Missie volbracht: opleiding voltooid!

Ook dit jaar hebben 2 van onze leerlingen hun opleiding met succes afgerond. Nico Klein, nu officieel elektrotechnicus voor apparaten en systemen, en Maximilian Schipke, technisch productontwerper, werden naar behoren gehuldigd.

CFO Daniel Verhufen, opleider Julian Kisker, opleidingsfunctionaris Kim Stember en opleider Sven Bürger bedankten hen voor hun inzet en betrokkenheid.
Beiden zullen nu in vaste dienst worden genomen. Nico, Maxi - wij verheugen ons op een verdere samenwerking met jullie!

News
23.01.2023
Perimeter Protection - Succesvoller dan ooit!

Een conclusie

Met 5398 vakbezoekers uit 55 landen en daarmee een stijging van 27,7 procent ten opzichte van het vorige evenement in 2020, eindigde de zevende Perimeter Protection vorige week succesvoller dan ooit.

200 exposanten, waaronder ASO, informeerden het publiek over de nieuwste oplossingen op het gebied van buiten- en gebouwbeveiliging.
Op de 48m² grote stand van ASO Safety Solutions, die in een herziene opzet werd gepresenteerd, kon de deskundige bezoeker hoogwaardige oplossingen voor perimeterbeveiliging ontdekken.
 
Het beproefde snelmontagesysteem voor veiligheidscontactlijsten werd bijzonder goed ontvangen. De herziene technologie biedt nu een betere bescherming (IP 67) en een nog eenvoudiger montageproces.
 
Het ELMON wicom radiotransmissiesysteem trok opnieuw grote belangstelling. Het systeem biedt de snelste transmissietijden - altijd in het optimale frequentiebereik met permanente zelftests.

Dirk Danzebrink, Head of Sales Europe van ASO Safety Solutions vat samen: "We hebben veel nieuwe contacten kunnen leggen en ook zeer interessante gesprekken gevoerd met een groot aantal van onze jarenlange klanten. We ontvingen zeer positieve feedback over onze producten."

Met 's werelds grootste portfolio van veiligheidscontactprofielen, de nieuwe generatie controllers, het LISENS lichtrooster en de ELMON wicom en ELMON inductieve signaaloverdrachtsystemen biedt ASO haar klanten een compleet portfolio van veiligheidsoplossingen voor alle automatische deuren en poorten.
 
ASO kijkt nu al uit naar de volgende Perimeter Protection, die van 14 tot 16 januari 2025 in Neurenberg zal plaatsvinden.

News
21.01.2022
ASO steunt kwaliteitsvereniging voor metalen hekken

ASO is nu een officieel ondersteunend lid van de Metal Fence Technology Quality Association.
Head of Sales Dirk Danzebrink is blij met het lidmaatschap en legt uit:
"De vereniging levert een waardevolle bijdrage op het gebied van de kwaliteit en de veiligheid van metalen afrasteringen en biedt de consument met het RAL-keurmerk een betrouwbare ondersteuning bij zijn besluitvormingsproces. Als fabrikant van onder meer veiligheidssensortechnologie voor poorten, die in omheiningssystemen worden geïntegreerd, is het voor ASO belangrijk om deze kwaliteitsvereniging te steunen en onze knowhow ter beschikking te stellen wanneer dat nodig is."

News
02.12.2021
ISO 9001 hercertificering succesvol!

Wij zijn verheugd dat wij de ISO 9001-certificering met succes hebben afgerond.
Als wereldwijd opererende onderneming is dit certificaat voor ASO van essentieel belang om te kunnen voldoen aan de eisen in de toeleveringsketen en om de kwaliteit van de veiligheidscomponenten te waarborgen .
Een woord van dank gaat uit naar onze kwaliteitsmanager John Wallace en alle betrokken collega's voor hun voorbereidingen van de afgelopen maanden!

Afgebeeld: Hoofd naleving Melissa Roß en kwaliteitsmanager John Wallace zijn blij met het certificaat.sent du certificat.

News
03.05.2021
Nog veiliger, nog eenvoudiger in gebruik!

Ons beproefde KS4 montagesysteem voor de SENTIR edge veiligheidscontactlijsten heeft een upgrade gekregen!

Het systeem wordt gekenmerkt door een nog eenvoudigere hantering, waardoor de bekende gereedschapsloze montage nu nog veiliger is.

Visueel onderscheidt het systeem zich door een recycleerbare beschermkap die de afdichting en de contactpennen beschermt tot gebruik.

De 100% compatibiliteit met alle vorige KS4 systemen, inclusief de SENTIR edge contactlijsten, maakt een probleemloze en flexibele omschakeling mogelijk.

Wanneer het systeem vakkundig wordt gemonteerd en geïnstalleerd, bereikt het de beschermingsklasse IP 67 en is het dus bestand tegen zelfs extreme milieuomstandigheden.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!

News
26.02.2021
R+T Digital - Beursformule van de toekomst?

ASO Safety Solutions exposeerde opnieuw op de R+T Expo - maar deze keer was alles een beetje anders: van 22 tot 25 februari konden geïnteresseerde bezoekers de stand virtueel bezoeken, want 's werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering presenteerde zich in digitaal formaat. Met meer dan 300 exposanten en in tal van gespecialiseerde lezingen kon men zich informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen in de industrie.

Gedurende de hele beurs was het ASO-team te allen tijde beschikbaar via live chat of videovergadering om de laatste ontwikkelingen en de bewezen productportefeuille aan klanten en geïnteresseerden voor te stellen. Daarnaast boden een groot aantal e-papers en videomateriaal de bezoekers de gelegenheid om meer te weten te komen over het dienstenaanbod van ASO.

ASO kijkt terug op een volledig nieuwe beurservaring, die Hoofd Verkoop Europa Dirk Danzebrink als volgt samenvat: "We zijn blij dat we de kans konden grijpen om deel te nemen aan dit nieuwe beursformaat en zo waardevolle ervaring op te doen. Voor de toekomst kan het digitale aspect zeker een waardevolle aanvulling zijn op de face-to-face beurs."

Wij kijken nu al uit naar R+T Expo 2022, die van 21 - 25 februari 2022 in Stuttgart gepland is als aanwezigheidbeurs.

News
26.11.2020
Snel, veilig, duurzaam!

ASO presenteert het nieuwe signaaltransmissiesysteem ELMON wicom.


Ons nieuwste product dicht de kloof tussen de veilige detectie van een gevaarlijke situatie en een even veilige en snelle overdracht. Het systeem is gebaseerd op een 2,4 GHz-radiosysteem - altijd in het optimale frequentiebereik, met een permanente zelftest, lange levensduur van de batterij en de snelste signaaluitwisseling.

Neem contact met ons op voor meer informatie!

News
24.11.2020
R+T gaat digitaal!

R+T - werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en zonwering breekt met de eerste digitale vakbeurs in het voorjaar van 2021 nieuw terrein.

Van 22 tot 25 februari 2021 krijgen de deelnemers aan R+T digital de kans om nieuw ontwikkelde productinnovaties te presenteren op een internationaal platform en voor een uitgebreide kennisoverdracht binnen de industrie.

ASO zal er natuurlijk bij zijn en is momenteel bezig met de voorbereiding van de digitale presentatie van nieuwe en gevestigde producten.


We kijken uit naar een nieuwe en spannende taak!

News
19.03.2020
The current situation

Dear business partners and friends,

the developments around COVID-19 are increasingly leading to uncertainty in the population and to restrictions in daily life and business. Of course, the health and well-being of all employees, business partners and fellow human beings is also our highest priority and we will continue to take all necessary measures to ensure and support this to the best of our ability.

As an international company with offices all over the world, we too are currently facing the challenges of travel restrictions, transportation restrictions, supply chain restrictions, quarantine restrictions, and daily interaction restrictions.

At the present time, our companies have not been affected by COVID-19 infections and we therefore see only minor impairments in our operating facilities, so that our production and administration facilities are still in operation. However, since we will be taking further measures and possibly cannot currently foresee any impairments affecting us, we would like to take this opportunity to point out that there may in the next few weeks may also lead to reduced reaction times and increased delivery times.

Should you, for your part, be restricted in your processes, so that you cannot accept deliveries of goods from us, for example, please inform us in good time so that we can react accordingly.

We will of course inform you about any changes in our situation at short notice.

News
09.03.2020
IDAExpo & Fencetech 2020 in Salt Lake City: Een goed succes voor ASO

Opnieuw heeft ASO de grootste deurshow in Noord-Amerika (VS en Canada) bijgewoond. Helmut Friedrich, Simon Rockel en Olaf Grobe presenteerden op hun stand ASO's state-of-the-art veiligheidspakketten voor sectionaal- en roldeuren, met hun gloednieuwe contactlijste met ingebouwde houder SENTIR edge 25.45 ST, SENTIR edges van doorschijnend materiaal en ingebouwde LED-strips voor meer veiligheid en natuurlijk ASO's Plug'N'Sense-systeem voor de snelle en eenvoudige zelfmontage van contactlijsten op de bouwplaats. "Onze nieuwe en unieke contactlijsten hebben veel bezoekers naar onze stand getrokken en waren het uitgangspunt voor veel goede gesprekken. IDAExpo & Fencetech bood zoals altijd grote mogelijkheden om te netwerken binnen de garagedeurbranche. Opnieuw zijn we erin geslaagd om nieuwe verbindingen te maken die tot groot succes zullen leiden", zegt Olaf Grobe. ASO kijkt uit naar de IDAExpo & Fencetech die volgend jaar in New Orleans, LA, zal plaatsvinden van 20 tot 24 april 2021.

News
21.01.2020
Opnieuw een positieve beurs voor ASO

Voor de vierde keer presenteerde ASO Safety Solutions op de Perimeter Protection, de internationale vakbeurs voor perimeterbeveiliging, hektechniek en gebouwbeveiliging, beproefde en nieuwe producten op het gebied van veiligheidssensortechnologie, Hekwerktechnologie en gebouwbeveiliging.

Met in totaal 4.200 vakbezoekers in 2020, een groei van ongeveer 16% ten opzichte van het voorgaande jaar, en 166 exposanten werd de beurs op donderdag 16 januari 2020 succesvol afgesloten.

Op de nieuwe, ca. 45 m² grote beursstand verwelkomden de ASO-consultants talrijke bezoekers en klanten en presenteerden zij nieuwe ontwikkelingen en het beproefde ASO-productportfolio.

De live-demonstratie van het nieuwe draadloze signaaloverdrachtsysteem ELMON wicom en de nieuwe generatie van de deurbesturing DRICO wekten grote nieuwsgierigheid op. Maar ook het succesvolle Plug'N'Sense-systeem van ASO voor een snelle en eenvoudige zelfmontage van de veiligheidslijsten kon op grote instemming rekenen en kon door elke bezoeker van de stand worden getest. Vooral een nieuwe, inklapbare versie van de SENTIR-rand, waarvoor geen apart montageprofiel meer nodig is, maakte indruk op veel bezoekers.

De feedback van de beurs was dan ook zeer positief. "We hebben veel goede en nieuwe contacten kunnen leggen en veelbelovende gesprekken gevoerd. Maar ook onze vasteklanten waren enthousiast over onze nieuw gepresenteerde producten", zegt Dirk Danzebrink, Head of Sales Europe van ASO Safety Solutions.

Met de beproefde maar ook voortdurend verbeterde veiligheidscontactprofielen en -besturingen, het LISENS lichtgordijn en het nieuwe draadloze signaaltransmissiesysteem ELMON wicom, biedt ASO haar klanten een compleet portfolio van veiligheidsoplossingen voor alle automatische deuren en poorten.

ASO kijkt nu al uit naar de volgende Perimeter Protection in het beurscentrum in Neurenberg van 18 tot 20 januari 2022.

News
14.11.2019
SENTIR edge - Bestand tegen elke vlam!

De eerste partij SENTIR edge 25.30 TsB, het eerste brandbeveiligingsprofiel van ASO, zal deze maand worden geproduceerd in antwoord op een projectaanvraag van een proefklant.


Voor branddeuren gelden speciale voorschriften en de eisen die aan de gebruikte materialen worden gesteld zijn zeer hoog, vooral met betrekking tot de vlambestendigheid. Verschillende materialen zijn reeds vooraf getest en op basis van de SENTIR edge 25.30 op verwerkbaarheid gecontroleerd. De materialen zijn ook getest op hun geschiktheid voor gebruik in de bouwsector. Het resultaat is een classificatie en certificering van SENTIR edge 25.30 TB/TBLa en TBLL volgens de relevante normen en voorschriften.
De grondstof is dus ingedeeld in de beste categorie van zijn klasse volgens UL94V-0 (test voor ontvlambaarheid van kunststoffen).


SENTIR edge 25.30 TB/TBLLa en TBLL behoren tot de brandvertragende bouwmaterialen volgens B1 volgens DIN 4102-1 (brandgedrag van bouwmaterialen), ook de beste waarde in zijn klasse. Een vereist certificaat is al beschikbaar. Ook al is het een Duitse norm, een overeenkomstige classificatie volgens DIN 4102-1 is vaak internationaal vereist.


Daarnaast zijn bovenstaande profielvarianten ook getest en bevestigd overeenkomstig ECE R118 Aanhangsels 7 en 8 (producttests van materialen voor gebruik in motorvoertuigen).

Andere profieltypes kunnen op aanvraag ook van het materiaal worden vervaardigd. Certificaten of bevestigingen van de brandklassen vereisen voorafgaande coördinatie.

News
28.10.2019
Uitbreiding van de productie bij ASO Safety Solutions - Klaar!

ASO heeft twee redenen om dit te vieren: Precies op tijd voor het 35-jarig jubileum van de onderneming is het project "productie-uitbreiding" afgerond: Met de verdubbeling van de productie- en opslagoppervlakte tot 8000 m² wijzen alle signalen nu op procesoptimalisatie.

Het is de afgelopen tweeënhalf jaar duidelijk geworden: Het productiegebied van het ASO-hoofdkantoor in Lippstadt, dat begin 2014 in gebruik werd genomen, was niet langer voldoende om de goede ordersituatie te bedienen. Het was dus hoog tijd om weer uit te breiden. Na vijf maanden van voorlopige planning werd begin maart van dit jaar het groene licht gegeven: de graafmachines trokken eindelijk in om de vorige parkeerplaats te verwijderen. Daarna volgden betonconstructies, gewapend betonskelet met sandwichpanelen, dak, halvloer en de installatie van een hoogbouwmagazijn en drie moderne laadbruggen.

De samenwerking met Bremer Bau verliep ook dit keer weer soepel: De uitbreiding van het gebouw was meer dan voltooid op tijd. In de komende maanden volgen de interieurwerkzaamheden, deels met nieuwe machines en systemen, en de installatie van een PV-systeem.

De uitbreiding vormt de basis voor ASO om concurrerend te blijven voor de wereldmarkt op de Lippstadt-locatie. De extra ruimte biedt voldoende ruimte om de werkafstanden te verkorten, de voorraden te optimaliseren en zo processen te stroomlijnen en de output te verhogen.

Naast het verhogen van de efficiëntie maakt de uitbreiding van het productiegebied het ook mogelijk om productinnovaties te produceren die nodig zijn voor de groei van nieuwe markten.

News
24.10.2019
35 jaar aan beveiligingsoplossingen van ASO

In oktober, 35 jaar geleden, was de snelle ontwikkeling van ASO Safety Solutions nog niet te voorzien. Na de oprichting van het bedrijf in Salzkotten door vier partners nam Helmut Friedrich in 1997 de volledige verantwoordelijkheid voor het bedrijf over en leidde het als eigenaar en directeur naar de VS, Engeland, Frankrijk en sinds 2019 ook China. Na een eerste uitbreiding van het productiegebied in 2009 was snel uitgeput en er waren geen uitbreidingsmogelijkheden meer, vestigde het bedrijf zich in januari 2014 in Friedrichs geboorteplaats Lippstadt. In 2016 werd Daniel Verhufen benoemd tot commercieel directeur om de toekomstige koers van het bedrijf mede vorm te geven. 

ASO is er trots op dat het zich wereldmarktleider mag noemen op het gebied van tactiele sensoren en deze en andere producten zoals contactloze veiligheidssensoren en -besturingen internationaal mag verkopen.

Een belangrijk onderdeel van het succesvolle bestaan zijn natuurlijk de 200 medewerkers, waarvan inmiddels bijna 20% al meer dan 10 jaar werkzaam is bij ASO. De voortdurende verdere kwalificatie van het personeel in samenwerking met de PEPP heeft een hoge prioriteit.

Met gerichte investeringen in machines en internationale patenten zorgt ASO er ook voor dat het bedrijf concurrerend blijft en zo zijn locatie in Lippstadt veiligstelt.

We kijken uit naar nog minstens 35 jaar ASO Safety Solutions!

News
14.10.2019
ASO: Start op inter airport Europe

Van 8 tot 11 oktober presenteerde ASO Safety Solutions voor het eerst veiligheidsoplossingen voor grondafhandelingsapparatuur op inter airport Europe, 's werelds grootste vakbeurs voor luchthavenapparatuur, technologie, design & service. Meer dan 650 exposanten informeerden bijna 15.000 bezoekers over innovatieve oplossingen voor genetwerkte luchthavens.

Op de stand van ASO werden niet alleen de beproefde SENTIR bumper veiligheidsbuffers en SENTIR edge veiligheidscontactlijsten voor geautomatiseerde, mobiele onderhoudsplatforms, schaarliften en ander materieel tentoongesteld. Speciale aandacht werd besteed aan het speciaal ontwikkelde GSE-model, dat onder andere is uitgerust met proximiteitssensoren. Videosequenties illustreerden de functie van de naderingssensor en boden een overzicht van het ASO-productportfolio. Een ander hoogtepunt van de stand was een sprinklersimulator voor het testen van de duurzaamheid van veiligheidsbuffers.

"Van de eerste tot en met de laatste beursdag toonden de bezoekers van onze stand grote belangstelling voor onze veiligheidsoplossingen. Het GSE-model uitgerust met proximiteitssensoren was een absolute blikvanger en leidde tot veel goede discussies. We merken ook dat het onderwerp "No-Touch-Policy" steeds belangrijker wordt en dus ook onze toonaangevende sensoren", zegt Dirk Danzebrink, hoofd van de verkoop. "De beurs bood ons diverse mogelijkheden om informatie over de nieuwste eisen en technologieën uit te wisselen met vertegenwoordigers van GSE- en AGV-fabrikanten, de vliegtuigservice- en onderhoudsindustrie en de luchthavens zelf".

Naast de genoemde sectoren heeft ASO ook ontmoetingen gehad met vertegenwoordigers van bekende luchtvaartmaatschappijen. Zij worden dagelijks geconfronteerd met de uitdagingen van veiligheid op machines, vliegtuigen en operators en zijn daarom zeer geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen.

ASO kan dus terugkijken op een succesvolle beurs en kijkt nu al uit naar de volgende inter airport Europe. 

News
16.09.2019
ASO informeert over wijzigingen in de DIN EN 12453

DIN EN 12453 moet worden toegepast als het gaat om de veiligheid bij het gebruik van elektrisch aangedreven deuren/hekwerken.

Al in 2017 werd een herziene norm DIN EN 12453:2017 gepubliceerd door DIN als "state of the art”. 

Nu, drie jaar later, komt er opnieuw een wijziging van de norm met ingang van 2020, waarin meer details zijn worden gespecificeerd. Deze DIN EN 12453:2017 prA1:2020 is momenteel in het Europese onderzoek opgenomen en men kan ervan uitgaan dat deze herziening ook als "state of the art" zal worden gepubliceerd.

Net als in de 2017 versie van standaard wordt in de revisie/aanvulling van de norm de aandacht gevestigd op het probleem van het intrekken bij het mee rijden op horizontaal bewegende poorten. Waar in het verleden een risicoanalyse werd gebruikt om te beoordelen of er gevaar van intrekken aanwezig was, definieert de laatste versie van de norm nu een testprocedure middels een voorgeschreven testobject van 120x120x500 mm (beschreven in paragraaf 5.2.2 en 6.2.2 van de norm). 

Wij van ASO hebben dit punt nader onderzocht en presenteren in dit document de essentiële eisen en een aanbeveling voor actie. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

News
17.06.2019
Merci beaucoup!

Pascal Stoop en zijn bedrijf VRD ASO France zijn al 15 jaar partners van ASO. Tijdens een werkbespreking vorige week overhandigde Nick Klause, hoofd Product Management, een certificaat en een klein geschenk aan Pascal. Wij danken u voor de succesvolle samenwerking tot nu toe en kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking!

News
07.06.2019
Some like it hot bij ASO

Erder deze week, zoals elk jaar in juni verwelkomd ASO opnieuw talrijke partners op de internationale sales meeting in Lippstadt. 26 partners uit andere Europese landen en de Verenigde Staten, evenals medewerkers van de successen, hebben strategieën en nieuwe marktsegmenten besproken. Uiteraard werd deze mogelijkheid ook gebruikt om naar de huidige stand van de uitbreiding van de productiehal te kijken. Op dinsdag avond was het team gebouw op de voorgrond: Partners en collega's werden ingevoerd om de geheimen van de barbecue en zorgen, samen met de grill meester voor hun eigen fysieke welzijn. Met de beste zomerweer werden kip, zalm, spareribs, hamburgers, groenten en aan het eind een New York cheesecake op de grill en roker met een goede humor en enthousiasme gekookt.

Bijzondere aandacht werd besteed dit jaar activiteiten in marktsegmenten waar de ASO ziet een groot groeipotentieel in de toekomst. Deze omvatten o. a. de gebieden "Ground Support Equipment" en "Agricultural Automation". Tijdens een workshop werden de tot nu toe opgedane ervaringen uitgewisseld, de gepresenteerde ontwikkelingen en de route voor de komende maanden bepaald.

Opnieuw werden de partners uit het Verenigd Koninkrijk gevierd: ondanks de onzekerheden die voortkwamen uit de aanstaande Brexit behaalde EasyGates uit Birmingham de grootste bedrijfsgroei van alle ASO-partners. Tony Gooding en Stuart Roddy kregen een certificaat en kregen een beetje aandacht.

Na twee dagen van uitwisseling was het duidelijk, dat de ASO-familie in Europa en de VS bleef groeien en nieuwe successen viert. Met hernieuwd enthousiasme is het nu belangrijk om de tweede helft van 2019 even succesvol te maken als de vorige.

News
11.04.2019
ASO presenteert

De ASO-leerlingen konden hun vaardigheden en hun creativiteit ver buiten het schema bewijzen. De taak: het maken van video's over het bedrijf. De focus op een van de belangrijkste verkoopproducten, de SENTIR edge contact edge en de kwaliteitsbewakingsprocessen bij ASO.

De leerlingen voltooiden het project op eigen verantwoordelijkheid en zonder camera-ervaring. Absoluut geen gemakkelijke taak. Van het schrijven van een scenario, het plannen van de opnamedagen tot muziekselectie en uiteindelijke bewerking - het resultaat laat zien: met teamwork, doorzettingsvermogen, creativiteit en toewijding, kunnen alle taken worden beheerst.

Dit zal niet het laatste leerlingproject zijn. Bij ASO hechten we veel waarde aan interdepartementale kennis, het bevorderen van het zelfstandig ondernemerschap en het 'out of the box' denken. We zijn enthousiast over de video's, bekijk de resultaten zelf:

Een SENTIR-edge ontwerpen

Quality Assurance bij ASO Safety Solutions

News
21.03.2019
IDAExpo 2019: snelheid of beveiliging? ASO maakt beide!

Opnieuw was ASO vertegenwoordigd op de grootste beurs in Noord-Amerika. Dit jaar vond de beurs voor het eerst plaats in Indianapolis samen met Fencetech / Metalfab en NOMMA. Tijdens de twee dagen durende evenement met duizenden bezoekers en een geschatte 430 exposanten ASO niet alleen gepresenteerd nieuwe en bestaande beveiligingspakketten voor alle soorten deuren en poorten, maar werden gepresenteerd met de nieuwe standontwerp. ASO's beproefde Plug'N'Sense-systeem voor een snelle en eenvoudige zelfmontage van de contactlijsten was praktisch gericht - en werd opnieuw zeer geprezen door nieuwe en bestaande klanten. "We hebben klanten die niet rechtstreeks kopen van ASO, die kwam om ons te begroeten en geven bedankt voor een geweldig product had zelfs", zegt Olaf Gross, VP Sales USA bij ASO Inc. "We hebben ook besprekingen gevoerd over producten we ontwikkelen momenteel, als onze lichtscherm LISENS grid - niet alleen voor de Noord-Amerikaanse markt, maar ook voor de Europese markt, verwachten we dat we kunnen maken ons bedrijf en aanwezigheid in de markt in de Verenigde Staten en Canada verder uit te breiden, was de IDAExpo daarom een groot succes." ASO kijkt uit naar het evenement van volgend jaar in Salt Lake City, Utah.

News
26.02.2019
Muchas Gracias!

Soltekin uit Spanje is al meer dan 15 jaar een verkooppartner van ASO. Dit vereiste uiteraard een klein feestje: Head of Sales Europe Dirk Danzebrink presenteerde Manuel Gonzalez tijdens de voorjaarsbijeenkomst in Barcelona het passende certificaat en een cadeau. Naar de volgende 15 jaar!

News
28-11-2018
ASO richt dochteronderneming op in China

Leuk nieuws voor het einde van het jaar: Vanaf 2019 opent ASO Safety Solutions haar eerste Aziatische dochteronderneming in Nanjing, China.

De stichtingsakte bereikte ASO enkele dagen geleden.
"We zijn trots en opgelucht dat we ons kunnen aanpassen aan de eisen en behoeften van onze groeiende Aziatische klantenkring", zegt Frank Lichtenfeld, Hoofd Sales Asia Pacific bij ASO GmbH en vanaf 2019 ook Managing Director van ASO Safety Solutions Nanjing Co. Ltd. 

Vanaf januari 2019 biedt ASO direct lokaal contact voor klantenondersteuning, project- en productadvies en directe leveringen via haar dochteronderneming in China.

"De stichting is een dringend noodzakelijke stap, niet alleen om bestaande klanten sneller van dienst te zijn, maar ook om meer potentieel te genereren op de Aziatische markt", vervolgt Lichtenfeld.
Helmut Friedrich, eigenaar en algemeen directeur van de Duitse moedermaatschappij, voegt hieraan toe: "Op middellange termijn zal ASO naast de handelsonderneming een productiefaciliteit in Azië openen om aan de lokale eisen te voldoen en een nog betere service te bieden.

ASO is echter niet alleen op de Aziatische markt een groeipad ingeslagen.
Op de hoofdvestiging in Lippstadt bijvoorbeeld zal de komende 12 maanden ongeveer 5 miljoen euro worden geïnvesteerd in uitbreidingen van de bouw en productiefaciliteiten. Ook in de Verenigde Staten zullen het bedrijfsterrein en de productiecapaciteit sterk worden uitgebreid om de hele procesketen van productie tot levering te verbeteren.

News
12.10.2018
GSE Expo heeft veelbelovend potentieel

Van 2 tot 4 oktober stelde ASO Safety Solutions voor het eerst tentoon op de GSE Expo in Las Vegas, de enige beurs in de Verenigde Staten gewijd aan grondafhandelingsapparatuur op luchthavens. 227 exposanten, een stijging van 30% ten opzichte van 2016, en 2560 geïnteresseerde bezoekers toonden aan dat de veiligheid van de grondafhandeling op de luchthaven steeds belangrijker wordt.

Op de ASO-stand, die typisch in elegant antraciet met rode kleuraccenten werd gepresenteerd, waren fail-safe SENTIR bumper® veiligheidsbumpers en beproefde SENTIR edge® veiligheidscontactstroken voor geautomatiseerde onderhoudsplatforms en liften te zien. Videosequenties illustreerden de toepassingsgebieden en functionaliteit van de ASO-beveiligingsproducten. Het hoogtepunt van de beursstand was een sprinklersimulator voor het testen van veiligheidsbumpers.

"De show bood grote mogelijkheden om te netwerken binnen de grondondersteunende apparatuurindustrie en informatie uit te wisselen over de nieuwste technologieën. ASO heeft een diepgaand inzicht gekregen in de bedrijfsomstandigheden en vereisten van grondafhandelingsapparatuur", zo Olaf Grobe, Vice President Sales USA bij ASO Inc.
Naast de grote OEM's van de industrie waren ook vertegenwoordigers van de bekende luchtvaartmaatschappijen aanwezig, die zich dagelijks bezighouden met de uitdagingen op het gebied van veiligheid op machines, vliegtuigen en bedienend personeel en daarom grote belangstelling hebben voor de laatste ontwikkelingen in de industrie.

ASO kijkt nu al uit naar de volgende beurs en naar de resultaten van dit jaar!

News
12.07.2018
Investeren in de toekomst

ASO start nog een extrusielijn voor de productie van contactlijsten en verhoogt zo de productiecapaciteit. Het tweede systeem biedt naast een verhoogde output ook meer testmogelijkheden om bestaande producten te optimaliseren en innovaties te stimuleren.

In de afgelopen weken is de productie voor dit doel omgeschakeld en zijn er al verdere maatregelen gepland: Om aan de toenemende vraag naar tactiele veiligheidssensoren te kunnen voldoen, zal het bestaande productiegebied in de nabije toekomst met ca. 2.500 m² worden uitgebreid; de planning en voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Aktuelles
28.06.2018
Veel werk, veel plezier - ASO Partnerevenement 2018

Ook dit jaar kon ASO weer tal van partners verwelkomen op de internationale verkoopbijeenkomst in Lippstadt. 29 deelnemers, bestaande uit werknemers van ASO GmbH, het Amerikaanse filiaal van ASO en tien Europese distributiepartners, wisselden gedurende twee dagen van gedachten over markttrends en verschillende verkoopstrategieën. Om de onderlinge werkrelaties te versterken werden in de buurt van het Möhnesee Meer de "ASO Olympics" gehouden. In allerlei activiteiten konden de deelnemers niet alleen hun fysieke en mentale vaardigheden demonstreren, maar ook hun potentieel voor teamwerk. Daarna was er een rijk barbecuebuffet voor verfrissing.

Het partnerevenement stond dit keer in het teken van de huidige bedrijfsontwikkeling in de respectievelijke markten en marktsegmenten en een workshop met producttraining over de nieuwe lichtschermoplossing "LISENS" van ASO. Tijdens de verkoopsbijeenkomst werden concrete resultaten en aanbevelingen voor actie uitgewerkt om de marktposities in de verschillende landen uit te breiden, de nieuwe productreeks 'LISENS' te lanceren en het nieuwe marktsegment 'Ground Support Equipment at Airports' te ontwikkelen.

Tijdens het Partnerevenement was er ook reden om dit te vieren: ASO CEO Helmut Friedrich en Dirk Danzebrink, Head of Sales Europe, feliciteerden drie partners met het jubileum. Bibus Menos uit Polen is al 20 jaar Competence Partner van ASO, AB Matic uit België 15 jaar en EasyGates uit Groot-Brittannië 10 jaar. De deelnemende vertegenwoordigers van de partnerbedrijven, Michal Stankiewicz en Marek Palinski (Bibus Menos), Kris Vanduffel (AB Matic) evenals Tony Gooding en Stuart Roddy (EasyGates), ontvingen elk een certificaat en een klein geschenk.

Conclusie na twee dagen: Een zeer succesvolle en harmonieuze bijeenkomst van de Europese ASO-familie en de Amerikaanse vestiging met een levendige uitwisseling van ideeën en informatie, waarop momentum werd gewonnen voor de succesvolle organisatie van de 2e helft van 2018.

News
13.03.2018
ASO trekt een positieve conclusie uit de beurs

Ook dit jaar presenteerde ASO Safety Solutions opnieuw bewezen en nieuwe producten uit het gebied van veiligheidssensoren en deurbesturingen op R+T 2018, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de deur- en poortindustrie. Op de ca. 135 m² grote stand werden de tentoongestelde producten en ASO-consultants altijd omringd door bezoekers. De talrijke bezoekers van de ASO-stand waren vooral geïnteresseerd in de nieuwe modulaire besturingsgeneratie DRICO, inclusief de bijbehorende APP, het nieuw geïntroduceerde LISENS lichtgordijn waarmee ASO het gebied van contactloze veiligheidsapparatuur betreedt, evenals het ELMON Bluetooth transmissiesysteem, de eerste draadloze signaaloverdracht door veiligheidsdeskundigen van Lippstadt. Natuurlijk hebben de bezoekers zich ook gericht op het breedste portfolio van contactprofielen in de markt.

Unanimous opinion: De nieuwe producten vullen het ASO-portfolio optimaal aan en zetten nieuwe maatstaven voor meer comfort en veiligheid.

De evaluatie van de beurs was dienovereenkomstig positief. We konden aanzienlijk meer contacten leggen en veelbelovende gesprekken voeren dan bij de laatste R+T. We zijn zeer tevreden over dit resultaat", zegt Dirk Danzebrink, hoofd Sales Europe bij ASO Safety Solutions. Danzebrink vervolgt:"Met ongeveer 65.000 bezoekers en meer dan 1000 exposanten is deze beurs de maatstaf voor innovatie en ontwikkeling van de industrie. Met onze beproefde en geteste contactprofielen en besturingssystemen, het LISENS lichtgordijn en de nieuwe draadloze signaaloverdracht uit het ELMON productassortiment bieden wij onze klanten een compleet portfolio aan beveiligingsoplossingen voor deuren en poorten. De feedback van onze klanten en gasten was consequent positief, zodat we onze taken met veel optimisme en zelfvertrouwen benaderen ".

De stand van ASO Safety Solutions presenteerde zich voor het eerst in elegant antraciet met rode accenten en weerspiegelde daarmee het nieuwe corporate design, dat eind 2016 samen met de nieuwe website werd geïntroduceerd. Met interactieve video-sequenties en iPad-stations enerzijds en bedienbare gate modellen en productvoorbeelden anderzijds werden digitale en conventionele elementen gecombineerd om de ASO-producten te presenteren. Klanten, partners en medewerkers stemden duidelijk:"De beste beursstand die ASO tot nu toe heeft gehad".

News
30.01.2018
ASO en KNAP Automatisering - Nieuw partnership in Nederland

KNAP Automation (de officiële ASO dealer/CPC van Nederland) en ASO Safety solutions zijn inmiddels alweer bijna een jaar samen actief. Samen hebben ze reeds diverse veiligheidsoplossingen gerealiseerd en wordt er alweer aan diverse nieuwe klant specifieke oplossingen gewerkt. Dit maakt ASO Safety meer dan alleen een leverancier en KNAP Automation meer dan alleen een dealer.

Quote van Dirk Danzebrink  (Head of Sales Europe, ASO Safety Solutions):
„The extended partnership with Peter Matze and his company KNAP Automation has already lead to some fine solutions. We see a bright future ahead and are looking forward to an intensive collaboration .”

ASO Safety en KNAP een krachtige combinatie

ASO Safety staat met zijn jarenlange ervaring garant voor technisch en kwalitatief hoogstaande veiligheidsproducten. Hierbij staan kwaliteit en het verzorgen van een passende oplossing centraal. Met “het lokale”  klantencontact en gedegen ASO kennis van KNAP Automation aan de ene kant en de jarenlange ervaring van het team van ASO engineers aan de andere kant maakt dat ASO Safety en KNAP Automation een ijzersterke combinatie is. Deze combinatie versterkt en stimuleert elkaar met als streven een passende oplossing voor de klant met een duidelijk toegevoegde waarde.

De ASO safety producten worden in verschillende branches ingezet. Van veiligheidslijsten op schuifpoorten en overheaddeuren, speciaal ontwikkelde bumpers voor AGV’s (indoor en outdoor) tot veiligheidsmatten, veiligheidsrelais en Drive controles.

Mocht u vragen hebben of op zoek zijn naar een specifiek oplossing dan horen wij dat graag. Wellicht komen we samen tot een goede oplossing.

Contact gegevens KNAP Automation:

Kubus 21

3364 DG Sliedrecht

T:    +31 (0)184 833003

Nederland

News
18.09.2017
Nieuwe profiel maten

ASO introduceert nieuwe SENTIR edge 30.70

Met de nieuwe SENTIR edge 30.70 vult ASO Safety Solutions een verdere kloof en bevat een nieuw profiel met een hoogte van 70 mm in de contactlijsten portfolio. Het profiel heeft een breedte van 30 mm en is daarom voorbestemd voor deurtypen, met de noodzaak van een verhoogde after-run.

De nieuwe SENTIR edge is nu verkrijgbaar met de beproefde schakelkamer en het bijbehorende Plug`N'Sense-systeem voor makkelijke zelfmontage. Deze contactlijste is verkrijgbaar in de varianten SENTIR edge 30.70 TT, dwz met T-voet om terug te trekken in de corresponderende ASO aluminiumprofielen (of andere commercieel beschikbare opname profielen) en 30.70 TTLa als versie met een bijbehorende afdichtingslip.

Natuurlijk kunnen individuele aanpassingen ook geïmplementeerd worden via de eigen extrusie lijn van de ASO.

Voor meer informatie over dit nieuwe profiel, kunt u contact opnemen met ons verkoopteam op sales-eub@asosafety.com.

News
17.08.2017
ASO Safety Solutions stelt de cursus voor de toekomst in

Bij ASO GmbH zijn er personeelswijzigingen die weerspiegelen van de groeiende eisen voor communicatie en compliance en de uitbreiding van het bedrijfsleven in Azië. Melissa Ross zal hoofd zijn van Communicatie en Compliance, terwijl Frank Lichtenfeld hoofd van Sales Asia Pacific / Strategic Business Development zal worden. Voor de Europa regio blijft Dirk Danzebrink hoofd van Sales Europe, terwijl de Noord-Amerikaanse markt wordt beheerd door de dochteronderneming ASO Inc. in Rockaway, New Jersey.

Sinds haar  toetreding in april 2015 heeft Melissa Ross gewerkt als assistent bij het ASO Safety Solutions Management. Zij is verantwoordelijk voor marketing en communicatie, evenals compliance management in haar nieuwe rol. Sinds begin 2017 heeft Frank Lichtenfeld de internationale verkoop versterkt. Daarvoor had hij al jarenlang voor een groot bedrijf in de automobielindustrie gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor internationale verkoop. Zijn nieuwe rol omvat nu de uitbreiding van de internationale verkoop, met name in de Aziatische regio, en strategische bedrijfsontwikkeling.

"Ik heb Frank Lichtenfeld al lang gewaardeerd en ik ben verheugd om hem te kunnen winnen voor ASO Safety. Hij heeft een ervaren collega die goed op de Aziatische markt en zorgt voor onze huidige en nieuwe klanten. Melissa Ross heeft haar kwaliteiten voor ons getoond in de relatief korte periode van haar werkzaamheden en heeft onder andere in het afgelopen jaar de website herstart. Voor ons was de aanstelling van mevrouw Ross de logische stap om onze communicatieactiviteiten en compliance management uit te breiden," zegt de directeur Helmut Friedrich.

News
2016
De nieuwe website van ASO Safety Solutions

Eindelijk is het zover! 

Wij heten u hartelijk welkom en nodigen u uit om rond te kijken. Veel plezier gewenst.

News
2016
Nieuwe gezichten, een nieuwe wind!

Op 1 april begroet ASO tegelijk meerdere nieuwe medewerkers:

Dirk Danzebrink zal als nieuwe salesmanager Europe de leiding van de verkoop in Europa overnemen, Oleg Matis versterkt als softwareontwikkelaar de ontwikkeling van ASO, Egbert Broermann begint zijn dienstverband als technische productdesigner op de afdeling Documentatie en Annette Benstem ondersteunt ASO als commercieel medewerkster. 

Reeds vroeg dit jaar kreeg ASO versterking van Klaus Kleiner, de nieuwe medewerker bij ASO verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement, en Philipp Rother als medewerker  inkoop. 

ASO wenst alle nieuwe medewerkers een goede start in hun nieuwe functie!

Safety
2014
ASO Safety Solutions verwelkomt de consensus voor veiligheid

Standpunt van ASO GmbH ten opzichte van de verschillende gezichtspunten betreffende de meting van kracht bij automatisch aangedreven hekken/poorten/deuren

ASO GmbH verwelkomt uitdrukkelijk de voor de hele vereniging geldende overeenstemming van minimumparameters, die de BVT (BVT – ((Duitse) ‘Vereniging van hekken/poorten/deuren’) en de ttz ((Duitse) ‘Ondernemersverbond hekken/poorten/deuren/raamwerken) hebben bereikt, met de deelname van de bedrijfsvereniging (BGHW) betreffende de interpretatie van de zogenaamde arbeidsplaatsregels. Hoewel in de huidige aanbevelingen van de vereniging inhoudelijk minimale verschillen te zien zijn, is echter de veiligheid voor de mens het uitgesproken hoofdbelang van alle aanbevelingen en de bestaansgrond voor de technische regels voor arbeidsplaatsen (ASR).

In dit verband moet met name de nadruk liggen op het volgende:

  1. Het is buitengewoon verheugend dat alle relevante partijen het erover eens zijn geworden dat in ieder geval bij de inbedrijfstelling van een automatisch aangedreven hek/poort/deurinstallatie, evenals terugkerend  één maal per jaar, een controle van alle veiligheidsrelevante aspecten van een dergelijke installatie wordt aanbevolen. Zodoende is voor installateurs, evenals voor de exploitanten van een hek/poort/deurinstallatie, gegarandeerd dat duurzaam en onafgebroken de werking van een hek/poort/deur gedocumenteerd is. Ook verder dan alleen de meting van de sluitkracht.
  2. Dat nu deze meting van de kracht moet plaatsvinden terwijl men rekening houdt met een samenhang tussen de toelaatbare sluitkracht aan de hoofdsluitkant van een automatisch aangedreven hek/poort/deur en de tijdelijke inwerking van de krachten, is een realistische, praktisch uitvoerbare en veiligheidsgeoriënteerde zienswijze.
  3. Voorts moet in positieve zin worden benadrukt dat de verder dan de aanbeveling gaande opgave van 300 mm afstand van het controlelichaam tot de hoofdsluitkant is gekozen als positie voor alle hek/poort/deursoorten. Dit garandeert de meest vergaande, uniform realiseerbare meting van de kracht van de sluitkanten, aanpasbaar aan de hoedanigheid van de bodem resp. van de tegensluitkanten.
  4. ASO GmbH beveelt aan om zich met betrekking tot het aantal metingen van de kracht te richten naar de bedrijfshandleiding van de hek/poort/deurfabrikant. Men moet ervan uitgaan dat de fabrikant van een automatisch aangedreven hek/poort/deur zijn producten heeft onderworpen aan een deskundige, grondige en veelomvattende risico- en gevaaranalyse, waarop men kan vertrouwen.

Alle berichten van ongevallen en ongevalsstatistieken van de afgelopen tijd bevestigen dat het grootste gevaar voortkomt uit niet-gereviseerde hekken/poorten/deuren. Helaas ook met dodelijke afloop.

ASO GmbH houdt derhalve vast aan het standpunt dat de mogelijkheid van een automatisch aangedreven hek/poort/deurinstallatie om te worden gereviseerd, gemeten op een afstand van 50 mm van de hoofdsluitkant tot de tegensluitkant, op elk moment gegarandeerd moet zijn en een van de meest veiligheidsrelevante aspecten van een hek/poort/deurcontrole is.

Service & Support

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Downloads

Technische gegevens, handleidingen, documentatie en catalogi vindt u hier.

more

Safetynews

Hier wachten u interessante artikelen rond de geautomatiseerde veiligheid en ondernemingsnouveautés van ASO.

more
x

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.