Safetynews
Safetynews

Welkom bij Safetynews.

Hier vindt u interessante artikelen rond de geautomatiseerde veiligheid en nieuws van ASO.

 

 

News
16.09.2019
ASO informeert over wijzigingen in de DIN EN 12453

DIN EN 12453 moet worden toegepast als het gaat om de veiligheid bij het gebruik van elektrisch aangedreven deuren/hekwerken.

 

Al in 2017 werd een herziene norm DIN EN 12453:2017 gepubliceerd door DIN als "state of the art”. 

Nu, twee jaar later, komt er opnieuw een wijziging van de norm met ingang van 2019, waarin meer details zijn worden gespecificeerd. Deze DIN EN 12453:2017 prA1:2019 is momenteel in het Europese onderzoek opgenomen en men kan ervan uitgaan dat deze herziening ook als "state of the art" zal worden gepubliceerd.

 

Net als in de 2017 versie van standaard wordt in de revisie/aanvulling van de norm de aandacht gevestigd op het probleem van het intrekken bij het mee rijden op horizontaal bewegende poorten. Waar in het verleden een risicoanalyse werd gebruikt om te beoordelen of er gevaar van intrekken aanwezig was, definieert de laatste versie van de norm nu een testprocedure middels een voorgeschreven testobject van 120x120x500 mm (beschreven in paragraaf 5.2.2 en 6.2.2 van de norm). 

 

Wij van ASO hebben dit punt nader onderzocht en presenteren in dit document de essentiële eisen en een aanbeveling voor actie. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

News
17.06.2019
Merci beaucoup!

Pascal Stoop en zijn bedrijf VRD ASO France zijn al 15 jaar partners van ASO. Tijdens een werkbespreking vorige week overhandigde Nick Klause, hoofd Product Management, een certificaat en een klein geschenk aan Pascal. Wij danken u voor de succesvolle samenwerking tot nu toe en kijken uit naar nog vele jaren van samenwerking!

News
07.06.2019
Some like it hot bij ASO

Erder deze week, zoals elk jaar in juni verwelkomd ASO opnieuw talrijke partners op de internationale sales meeting in Lippstadt. 26 partners uit andere Europese landen en de Verenigde Staten, evenals medewerkers van de successen, hebben strategieën en nieuwe marktsegmenten besproken. Uiteraard werd deze mogelijkheid ook gebruikt om naar de huidige stand van de uitbreiding van de productiehal te kijken. Op dinsdag avond was het team gebouw op de voorgrond: Partners en collega's werden ingevoerd om de geheimen van de barbecue en zorgen, samen met de grill meester voor hun eigen fysieke welzijn. Met de beste zomerweer werden kip, zalm, spareribs, hamburgers, groenten en aan het eind een New York cheesecake op de grill en roker met een goede humor en enthousiasme gekookt.

Bijzondere aandacht werd besteed dit jaar activiteiten in marktsegmenten waar de ASO ziet een groot groeipotentieel in de toekomst. Deze omvatten o. a. de gebieden "Ground Support Equipment" en "Agricultural Automation". Tijdens een workshop werden de tot nu toe opgedane ervaringen uitgewisseld, de gepresenteerde ontwikkelingen en de route voor de komende maanden bepaald.

Opnieuw werden de partners uit het Verenigd Koninkrijk gevierd: ondanks de onzekerheden die voortkwamen uit de aanstaande Brexit behaalde EasyGates uit Birmingham de grootste bedrijfsgroei van alle ASO-partners. Tony Gooding en Stuart Roddy kregen een certificaat en kregen een beetje aandacht.

Na twee dagen van uitwisseling was het duidelijk, dat de ASO-familie in Europa en de VS bleef groeien en nieuwe successen viert. Met hernieuwd enthousiasme is het nu belangrijk om de tweede helft van 2019 even succesvol te maken als de vorige.

News
11.04.2019
ASO presenteert

De ASO-leerlingen konden hun vaardigheden en hun creativiteit ver buiten het schema bewijzen. De taak: het maken van video's over het bedrijf. De focus op een van de belangrijkste verkoopproducten, de SENTIR edge contact edge en de kwaliteitsbewakingsprocessen bij ASO.

De leerlingen voltooiden het project op eigen verantwoordelijkheid en zonder camera-ervaring. Absoluut geen gemakkelijke taak. Van het schrijven van een scenario, het plannen van de opnamedagen tot muziekselectie en uiteindelijke bewerking - het resultaat laat zien: met teamwork, doorzettingsvermogen, creativiteit en toewijding, kunnen alle taken worden beheerst.

Dit zal niet het laatste leerlingproject zijn. Bij ASO hechten we veel waarde aan interdepartementale kennis, het bevorderen van het zelfstandig ondernemerschap en het 'out of the box' denken. We zijn enthousiast over de video's, bekijk de resultaten zelf:

Een SENTIR-edge ontwerpen

Quality Assurance bij ASO Safety Solutions

News
21.03.2019
IDAExpo 2019: snelheid of beveiliging? ASO maakt beide!

Opnieuw was ASO vertegenwoordigd op de grootste beurs in Noord-Amerika. Dit jaar vond de beurs voor het eerst plaats in Indianapolis samen met Fencetech / Metalfab en NOMMA. Tijdens de twee dagen durende evenement met duizenden bezoekers en een geschatte 430 exposanten ASO niet alleen gepresenteerd nieuwe en bestaande beveiligingspakketten voor alle soorten deuren en poorten, maar werden gepresenteerd met de nieuwe standontwerp. ASO's beproefde Plug'N'Sense-systeem voor een snelle en eenvoudige zelfmontage van de contactlijsten was praktisch gericht - en werd opnieuw zeer geprezen door nieuwe en bestaande klanten. "We hebben klanten die niet rechtstreeks kopen van ASO, die kwam om ons te begroeten en geven bedankt voor een geweldig product had zelfs", zegt Olaf Gross, VP Sales USA bij ASO Inc. "We hebben ook besprekingen gevoerd over producten we ontwikkelen momenteel, als onze lichtscherm LISENS grid - niet alleen voor de Noord-Amerikaanse markt, maar ook voor de Europese markt, verwachten we dat we kunnen maken ons bedrijf en aanwezigheid in de markt in de Verenigde Staten en Canada verder uit te breiden, was de IDAExpo daarom een groot succes." ASO kijkt uit naar het evenement van volgend jaar in Salt Lake City, Utah.

News
26.02.2019
Muchas Gracias!

Soltekin uit Spanje is al meer dan 15 jaar een verkooppartner van ASO. Dit vereiste uiteraard een klein feestje: Head of Sales Europe Dirk Danzebrink presenteerde Manuel Gonzalez tijdens de voorjaarsbijeenkomst in Barcelona het passende certificaat en een cadeau. Naar de volgende 15 jaar!

News
28-11-2018
ASO richt dochteronderneming op in China

Leuk nieuws voor het einde van het jaar: Vanaf 2019 opent ASO Safety Solutions haar eerste Aziatische dochteronderneming in Nanjing, China.

De stichtingsakte bereikte ASO enkele dagen geleden.
"We zijn trots en opgelucht dat we ons kunnen aanpassen aan de eisen en behoeften van onze groeiende Aziatische klantenkring", zegt Frank Lichtenfeld, Hoofd Sales Asia Pacific bij ASO GmbH en vanaf 2019 ook Managing Director van ASO Safety Solutions Nanjing Co. Ltd. 

Vanaf januari 2019 biedt ASO direct lokaal contact voor klantenondersteuning, project- en productadvies en directe leveringen via haar dochteronderneming in China.

"De stichting is een dringend noodzakelijke stap, niet alleen om bestaande klanten sneller van dienst te zijn, maar ook om meer potentieel te genereren op de Aziatische markt", vervolgt Lichtenfeld.
Helmut Friedrich, eigenaar en algemeen directeur van de Duitse moedermaatschappij, voegt hieraan toe: "Op middellange termijn zal ASO naast de handelsonderneming een productiefaciliteit in Azië openen om aan de lokale eisen te voldoen en een nog betere service te bieden.

ASO is echter niet alleen op de Aziatische markt een groeipad ingeslagen.
Op de hoofdvestiging in Lippstadt bijvoorbeeld zal de komende 12 maanden ongeveer 5 miljoen euro worden geïnvesteerd in uitbreidingen van de bouw en productiefaciliteiten. Ook in de Verenigde Staten zullen het bedrijfsterrein en de productiecapaciteit sterk worden uitgebreid om de hele procesketen van productie tot levering te verbeteren.

News
12.10.2018
GSE Expo heeft veelbelovend potentieel

Van 2 tot 4 oktober stelde ASO Safety Solutions voor het eerst tentoon op de GSE Expo in Las Vegas, de enige beurs in de Verenigde Staten gewijd aan grondafhandelingsapparatuur op luchthavens. 227 exposanten, een stijging van 30% ten opzichte van 2016, en 2560 geïnteresseerde bezoekers toonden aan dat de veiligheid van de grondafhandeling op de luchthaven steeds belangrijker wordt.

Op de ASO-stand, die typisch in elegant antraciet met rode kleuraccenten werd gepresenteerd, waren fail-safe SENTIR bumper® veiligheidsbumpers en beproefde SENTIR edge® veiligheidscontactstroken voor geautomatiseerde onderhoudsplatforms en liften te zien. Videosequenties illustreerden de toepassingsgebieden en functionaliteit van de ASO-beveiligingsproducten. Het hoogtepunt van de beursstand was een sprinklersimulator voor het testen van veiligheidsbumpers.

"De show bood grote mogelijkheden om te netwerken binnen de grondondersteunende apparatuurindustrie en informatie uit te wisselen over de nieuwste technologieën. ASO heeft een diepgaand inzicht gekregen in de bedrijfsomstandigheden en vereisten van grondafhandelingsapparatuur", zo Olaf Grobe, Vice President Sales USA bij ASO Inc.
Naast de grote OEM's van de industrie waren ook vertegenwoordigers van de bekende luchtvaartmaatschappijen aanwezig, die zich dagelijks bezighouden met de uitdagingen op het gebied van veiligheid op machines, vliegtuigen en bedienend personeel en daarom grote belangstelling hebben voor de laatste ontwikkelingen in de industrie.

ASO kijkt nu al uit naar de volgende beurs en naar de resultaten van dit jaar!

News
12.07.2018
Investeren in de toekomst

ASO start nog een extrusielijn voor de productie van contactlijsten en verhoogt zo de productiecapaciteit. Het tweede systeem biedt naast een verhoogde output ook meer testmogelijkheden om bestaande producten te optimaliseren en innovaties te stimuleren.

In de afgelopen weken is de productie voor dit doel omgeschakeld en zijn er al verdere maatregelen gepland: Om aan de toenemende vraag naar tactiele veiligheidssensoren te kunnen voldoen, zal het bestaande productiegebied in de nabije toekomst met ca. 2.500 m² worden uitgebreid; de planning en voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Aktuelles
28.06.2018
Veel werk, veel plezier - ASO Partnerevenement 2018

Ook dit jaar kon ASO weer tal van partners verwelkomen op de internationale verkoopbijeenkomst in Lippstadt. 29 deelnemers, bestaande uit werknemers van ASO GmbH, het Amerikaanse filiaal van ASO en tien Europese distributiepartners, wisselden gedurende twee dagen van gedachten over markttrends en verschillende verkoopstrategieën. Om de onderlinge werkrelaties te versterken werden in de buurt van het Möhnesee Meer de "ASO Olympics" gehouden. In allerlei activiteiten konden de deelnemers niet alleen hun fysieke en mentale vaardigheden demonstreren, maar ook hun potentieel voor teamwerk. Daarna was er een rijk barbecuebuffet voor verfrissing.

Het partnerevenement stond dit keer in het teken van de huidige bedrijfsontwikkeling in de respectievelijke markten en marktsegmenten en een workshop met producttraining over de nieuwe lichtschermoplossing "LISENS" van ASO. Tijdens de verkoopsbijeenkomst werden concrete resultaten en aanbevelingen voor actie uitgewerkt om de marktposities in de verschillende landen uit te breiden, de nieuwe productreeks 'LISENS' te lanceren en het nieuwe marktsegment 'Ground Support Equipment at Airports' te ontwikkelen.

Tijdens het Partnerevenement was er ook reden om dit te vieren: ASO CEO Helmut Friedrich en Dirk Danzebrink, Head of Sales Europe, feliciteerden drie partners met het jubileum. Bibus Menos uit Polen is al 20 jaar Competence Partner van ASO, AB Matic uit België 15 jaar en EasyGates uit Groot-Brittannië 10 jaar. De deelnemende vertegenwoordigers van de partnerbedrijven, Michal Stankiewicz en Marek Palinski (Bibus Menos), Kris Vanduffel (AB Matic) evenals Tony Gooding en Stuart Roddy (EasyGates), ontvingen elk een certificaat en een klein geschenk.

Conclusie na twee dagen: Een zeer succesvolle en harmonieuze bijeenkomst van de Europese ASO-familie en de Amerikaanse vestiging met een levendige uitwisseling van ideeën en informatie, waarop momentum werd gewonnen voor de succesvolle organisatie van de 2e helft van 2018.

News
13.03.2018
ASO trekt een positieve conclusie uit de beurs

Ook dit jaar presenteerde ASO Safety Solutions opnieuw bewezen en nieuwe producten uit het gebied van veiligheidssensoren en deurbesturingen op R+T 2018, de toonaangevende internationale vakbeurs voor de deur- en poortindustrie. Op de ca. 135 m² grote stand werden de tentoongestelde producten en ASO-consultants altijd omringd door bezoekers. De talrijke bezoekers van de ASO-stand waren vooral geïnteresseerd in de nieuwe modulaire besturingsgeneratie DRICO, inclusief de bijbehorende APP, het nieuw geïntroduceerde LISENS lichtgordijn waarmee ASO het gebied van contactloze veiligheidsapparatuur betreedt, evenals het ELMON Bluetooth transmissiesysteem, de eerste draadloze signaaloverdracht door veiligheidsdeskundigen van Lippstadt. Natuurlijk hebben de bezoekers zich ook gericht op het breedste portfolio van contactprofielen in de markt.

Unanimous opinion: De nieuwe producten vullen het ASO-portfolio optimaal aan en zetten nieuwe maatstaven voor meer comfort en veiligheid.

De evaluatie van de beurs was dienovereenkomstig positief. We konden aanzienlijk meer contacten leggen en veelbelovende gesprekken voeren dan bij de laatste R+T. We zijn zeer tevreden over dit resultaat", zegt Dirk Danzebrink, hoofd Sales Europe bij ASO Safety Solutions. Danzebrink vervolgt:"Met ongeveer 65.000 bezoekers en meer dan 1000 exposanten is deze beurs de maatstaf voor innovatie en ontwikkeling van de industrie. Met onze beproefde en geteste contactprofielen en besturingssystemen, het LISENS lichtgordijn en de nieuwe draadloze signaaloverdracht uit het ELMON productassortiment bieden wij onze klanten een compleet portfolio aan beveiligingsoplossingen voor deuren en poorten. De feedback van onze klanten en gasten was consequent positief, zodat we onze taken met veel optimisme en zelfvertrouwen benaderen ".

De stand van ASO Safety Solutions presenteerde zich voor het eerst in elegant antraciet met rode accenten en weerspiegelde daarmee het nieuwe corporate design, dat eind 2016 samen met de nieuwe website werd geïntroduceerd. Met interactieve video-sequenties en iPad-stations enerzijds en bedienbare gate modellen en productvoorbeelden anderzijds werden digitale en conventionele elementen gecombineerd om de ASO-producten te presenteren. Klanten, partners en medewerkers stemden duidelijk:"De beste beursstand die ASO tot nu toe heeft gehad".

News
30.01.2018
ASO en KNAP Automatisering - Nieuw partnership in Nederland

KNAP Automation (de officiële ASO dealer/CPC van Nederland) en ASO Safety solutions zijn inmiddels alweer bijna een jaar samen actief. Samen hebben ze reeds diverse veiligheidsoplossingen gerealiseerd en wordt er alweer aan diverse nieuwe klant specifieke oplossingen gewerkt. Dit maakt ASO Safety meer dan alleen een leverancier en KNAP Automation meer dan alleen een dealer.

Quote van Dirk Danzebrink  (Head of Sales Europe, ASO Safety Solutions):
„The extended partnership with Peter Matze and his company KNAP Automation has already lead to some fine solutions. We see a bright future ahead and are looking forward to an intensive collaboration .”

ASO Safety en KNAP een krachtige combinatie

ASO Safety staat met zijn jarenlange ervaring garant voor technisch en kwalitatief hoogstaande veiligheidsproducten. Hierbij staan kwaliteit en het verzorgen van een passende oplossing centraal. Met “het lokale”  klantencontact en gedegen ASO kennis van KNAP Automation aan de ene kant en de jarenlange ervaring van het team van ASO engineers aan de andere kant maakt dat ASO Safety en KNAP Automation een ijzersterke combinatie is. Deze combinatie versterkt en stimuleert elkaar met als streven een passende oplossing voor de klant met een duidelijk toegevoegde waarde.

De ASO safety producten worden in verschillende branches ingezet. Van veiligheidslijsten op schuifpoorten en overheaddeuren, speciaal ontwikkelde bumpers voor AGV’s (indoor en outdoor) tot veiligheidsmatten, veiligheidsrelais en Drive controles.

Mocht u vragen hebben of op zoek zijn naar een specifiek oplossing dan horen wij dat graag. Wellicht komen we samen tot een goede oplossing.

Contact gegevens KNAP Automation:

Kubus 21

3364 DG Sliedrecht

T:    +31 (0)184 833003

Nederland

News
18.09.2017
Nieuwe profiel maten

ASO introduceert nieuwe SENTIR edge 30.70

Met de nieuwe SENTIR edge 30.70 vult ASO Safety Solutions een verdere kloof en bevat een nieuw profiel met een hoogte van 70 mm in de contactlijsten portfolio. Het profiel heeft een breedte van 30 mm en is daarom voorbestemd voor deurtypen, met de noodzaak van een verhoogde after-run.

De nieuwe SENTIR edge is nu verkrijgbaar met de beproefde schakelkamer en het bijbehorende Plug`N'Sense-systeem voor makkelijke zelfmontage. Deze contactlijste is verkrijgbaar in de varianten SENTIR edge 30.70 TT, dwz met T-voet om terug te trekken in de corresponderende ASO aluminiumprofielen (of andere commercieel beschikbare opname profielen) en 30.70 TTLa als versie met een bijbehorende afdichtingslip.

Natuurlijk kunnen individuele aanpassingen ook geïmplementeerd worden via de eigen extrusie lijn van de ASO.

Voor meer informatie over dit nieuwe profiel, kunt u contact opnemen met ons verkoopteam op sales-eub@asosafety.com.

News
17.08.2017
ASO Safety Solutions stelt de cursus voor de toekomst in

Bij ASO GmbH zijn er personeelswijzigingen die weerspiegelen van de groeiende eisen voor communicatie en compliance en de uitbreiding van het bedrijfsleven in Azië. Melissa Ross zal hoofd zijn van Communicatie en Compliance, terwijl Frank Lichtenfeld hoofd van Sales Asia Pacific / Strategic Business Development zal worden. Voor de Europa regio blijft Dirk Danzebrink hoofd van Sales Europe, terwijl de Noord-Amerikaanse markt wordt beheerd door de dochteronderneming ASO Inc. in Rockaway, New Jersey.

Sinds haar  toetreding in april 2015 heeft Melissa Ross gewerkt als assistent bij het ASO Safety Solutions Management. Zij is verantwoordelijk voor marketing en communicatie, evenals compliance management in haar nieuwe rol. Sinds begin 2017 heeft Frank Lichtenfeld de internationale verkoop versterkt. Daarvoor had hij al jarenlang voor een groot bedrijf in de automobielindustrie gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor internationale verkoop. Zijn nieuwe rol omvat nu de uitbreiding van de internationale verkoop, met name in de Aziatische regio, en strategische bedrijfsontwikkeling.

"Ik heb Frank Lichtenfeld al lang gewaardeerd en ik ben verheugd om hem te kunnen winnen voor ASO Safety. Hij heeft een ervaren collega die goed op de Aziatische markt en zorgt voor onze huidige en nieuwe klanten. Melissa Ross heeft haar kwaliteiten voor ons getoond in de relatief korte periode van haar werkzaamheden en heeft onder andere in het afgelopen jaar de website herstart. Voor ons was de aanstelling van mevrouw Ross de logische stap om onze communicatieactiviteiten en compliance management uit te breiden," zegt de directeur Helmut Friedrich.

News
2016
De nieuwe website van ASO Safety Solutions

Eindelijk is het zover! 

Wij heten u hartelijk welkom en nodigen u uit om rond te kijken. Veel plezier gewenst.

News
2016
Nieuwe gezichten, een nieuwe wind!

Op 1 april begroet ASO tegelijk meerdere nieuwe medewerkers:

Dirk Danzebrink zal als nieuwe salesmanager Europe de leiding van de verkoop in Europa overnemen, Oleg Matis versterkt als softwareontwikkelaar de ontwikkeling van ASO, Egbert Broermann begint zijn dienstverband als technische productdesigner op de afdeling Documentatie en Annette Benstem ondersteunt ASO als commercieel medewerkster. 

Reeds vroeg dit jaar kreeg ASO versterking van Klaus Kleiner, de nieuwe medewerker bij ASO verantwoordelijk voor kwaliteitsmanagement, en Philipp Rother als medewerker  inkoop. 

ASO wenst alle nieuwe medewerkers een goede start in hun nieuwe functie!

Safety
2014
ASO Safety Solutions verwelkomt de consensus voor veiligheid

Standpunt van ASO GmbH ten opzichte van de verschillende gezichtspunten betreffende de meting van kracht bij automatisch aangedreven hekken/poorten/deuren

ASO GmbH verwelkomt uitdrukkelijk de voor de hele vereniging geldende overeenstemming van minimumparameters, die de BVT (BVT – ((Duitse) ‘Vereniging van hekken/poorten/deuren’) en de ttz ((Duitse) ‘Ondernemersverbond hekken/poorten/deuren/raamwerken) hebben bereikt, met de deelname van de bedrijfsvereniging (BGHW) betreffende de interpretatie van de zogenaamde arbeidsplaatsregels. Hoewel in de huidige aanbevelingen van de vereniging inhoudelijk minimale verschillen te zien zijn, is echter de veiligheid voor de mens het uitgesproken hoofdbelang van alle aanbevelingen en de bestaansgrond voor de technische regels voor arbeidsplaatsen (ASR).

In dit verband moet met name de nadruk liggen op het volgende:

  1. Het is buitengewoon verheugend dat alle relevante partijen het erover eens zijn geworden dat in ieder geval bij de inbedrijfstelling van een automatisch aangedreven hek/poort/deurinstallatie, evenals terugkerend  één maal per jaar, een controle van alle veiligheidsrelevante aspecten van een dergelijke installatie wordt aanbevolen. Zodoende is voor installateurs, evenals voor de exploitanten van een hek/poort/deurinstallatie, gegarandeerd dat duurzaam en onafgebroken de werking van een hek/poort/deur gedocumenteerd is. Ook verder dan alleen de meting van de sluitkracht.
  2. Dat nu deze meting van de kracht moet plaatsvinden terwijl men rekening houdt met een samenhang tussen de toelaatbare sluitkracht aan de hoofdsluitkant van een automatisch aangedreven hek/poort/deur en de tijdelijke inwerking van de krachten, is een realistische, praktisch uitvoerbare en veiligheidsgeoriënteerde zienswijze.
  3. Voorts moet in positieve zin worden benadrukt dat de verder dan de aanbeveling gaande opgave van 300 mm afstand van het controlelichaam tot de hoofdsluitkant is gekozen als positie voor alle hek/poort/deursoorten. Dit garandeert de meest vergaande, uniform realiseerbare meting van de kracht van de sluitkanten, aanpasbaar aan de hoedanigheid van de bodem resp. van de tegensluitkanten.
  4. ASO GmbH beveelt aan om zich met betrekking tot het aantal metingen van de kracht te richten naar de bedrijfshandleiding van de hek/poort/deurfabrikant. Men moet ervan uitgaan dat de fabrikant van een automatisch aangedreven hek/poort/deur zijn producten heeft onderworpen aan een deskundige, grondige en veelomvattende risico- en gevaaranalyse, waarop men kan vertrouwen.

Alle berichten van ongevallen en ongevalsstatistieken van de afgelopen tijd bevestigen dat het grootste gevaar voortkomt uit niet-gereviseerde hekken/poorten/deuren. Helaas ook met dodelijke afloop.

ASO GmbH houdt derhalve vast aan het standpunt dat de mogelijkheid van een automatisch aangedreven hek/poort/deurinstallatie om te worden gereviseerd, gemeten op een afstand van 50 mm van de hoofdsluitkant tot de tegensluitkant, op elk moment gegarandeerd moet zijn en een van de meest veiligheidsrelevante aspecten van een hek/poort/deurcontrole is.

Service & Support

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Downloads

Technische gegevens, handleidingen, documentatie en catalogi vindt u hier.

more

Safetynews

Hier wachten u interessante artikelen rond de geautomatiseerde veiligheid en ondernemingsnouveautés van ASO.

more
x

Blijf op de hoogte!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.